13. Trofej Novog Sada – 06/07.05.2017 – Rezultati

U Novom Sadu je proteklog vikenda održan 13. Trofej Novog Sada. Turnir se održavao u maču floretu i sablji, u muškoj i ženskoj konkurenciji. natjecanje se održalo u svim starosnim skupinama osim juniora. Nastupili su natjecatelji iz Bugarske,Hrvatske,Madžarske, Rumunjske i Srbije.

Na 13. Trofeju Novog Sada hrvatske natjecatelje predstavljali su samo natjecatelji mačevalačkog kluba VMD iz  Zagreba , jer se istovremeno u Zagrebu odvijalo Prvenstvo Hrvatske u maču.

U kategoriji floret kadetkinje, u konkurenciji 12 natjecateljki , nastupile su Marta Kolarić, Tia Sakač i Barbara Rismondo.

U konačnom plasmanu, Marta je podijelila 3. mjesto sa Barbarom , te su osvojile brončanu medalju,

U floretu, u pionirima A (kategorija do 14 godina), u konkurenciji 6 natjecatelja, nastupili su Ivor Kralik i Šime Lučin.

U finalu su se sastali Šime Lučin i Patrik Barsi (MK Omladinac) koji je bio bolji od Šime, te je tako Šime zauzeo u konačnom plasmanu drugo mjesto i osvojio srebrnu medalju, a Ivor je u konačnom plasmanu zauzeo 6. mjesto.

U floretu, u pionirkama A (kategorija do 14 godina) nastupile su Marta Kolarić, Barbara Rismondo i Tia Sakač.

U finalu je Barbara bila bolja od Sonje Stojanović (MK Vojvodina), te je osvojila prvo mjesto i Trofej Novog Sada. Marta je konačno zauzela 5. mjesto, a Tia šesto.

Predstavnici VMD-a imali su i natjecatelja u sablji u pionirima A (kategorija do 14 godina).

Nastupio je Josip Mrkšić, koji je u konkurenciji 5 natjecatelja zauzeo peto mjesto.

U floretu, u pionirima B (kategorija do 12 godina) nastupili su Marko Cviljak i Marko Klement.

U konkurenciji 10 natjecatelja Marko Klement izborio je put do finala u kojem se sastao sa Lukom Rankovićem (MK Cerski junaci 1914) , koji je u tijesnoj borbi bio malo spretniji i pobijedio  rezultatom 10:9. tako je Marko u konačnici zauzeo drugo mjesto i osvojio srebrnu medalju, dok je Marko Cviljak u konačnici zauzeo šesto mjesto.

U kategoriji ženskog floreta pionirke B (kategorija do 12 godina), u konkurenciji 17 natjecateljki, nastupile su Ilona Grahovac i laura Smilčić Žigić.

U konačnici Ilona je zauzela trinaesto mjesto, a Laura šesnaesto.

I konačno u kategoriji najmlađih u floretu , pioniri C (kategorija do 10 godina) nastupio je Grgur Novosel koji je u konačnici zauzeo treće mjesto i osvoji brončanu medalju.

Rezultati 13. Trofeja Novog Sada u mačevanju