INTERNATIONALES FREDI GRASNEK FOIL KADETTENTURNIER – 11/12.11.2017. – Moedling, AUT – RESULTS

U Moedlingu, Austrija održan je međunarodni kadetski turnir u floretu za kadete. Hrvatsku su na  Edi Grasnek turniru u floretu predstavljali u muškoj pojedinačnoj konkurenciji Juraj Dabić, Patrik Kunštić, Janko Leskovac, Noa Nikolić i Borna Špoljar.

I dok su se neki odmarali prije početka turnira

neki su marljivo koristili svaki slobodni trenutak da uvježbaju svoje vještine prije početka samog natjecanja.

Na turniru je nastupilo 230 kadeta iz cijelog svijeta i naši kadeti ravnopravno su se borili sa njima do zadnjeg daha, očekujući pomoć našeg čovjeka potajno ubačenog među suce turnira..

ali ništa nije pomoglo.

Kolo je najbolje odradio Noa sa 5 pobjeda, pa Borna i Janko sa po dvije pobjede, a Juraj i Patrik imali su po jednu pobjedu. Potrebno je napomenuti da je najveći peh imao Patrik, koji je u kolu pobjedio najjačeg protivnika Francuza , a koji je imao 5 pobjeda u kolu, ali je Patrik naletio na rijetko kolo sa 4 ljevoruka floretaša sa kojima je bilo nemoguće izaći na kraj.

Nakon kola Noa je zauzimao obećavajuće 50. mjesto, Janko je bio 134., Borna 137., Patrik 186. , a Juraj je dijelio 190. mjesto.

Kolo su prošli Noa,Borna i Janko, te ušli u direktne eliminacije od tableaua 256, osim Noe koji se direktno kvalificirao u 128 najboljih.

Prvu eliminaciju za ulazak u 128 najboljih radio je Borna i izgubio od Adriena Spichigera  (FRA) rezultatom 15:10.

Bolje nije prošao niti Janko koji je za ulazak u 128 izgubio od Quincija Dualeha (NED) rezultatom 15:9

Juru to nije previše zabrinjavalo jer je on svoje već odradio.

I onda se s velikim očekivanjima pratila Noina Borba za ulazak u 64 najbolja u kojoj se sastao sa Ukrajincem Daniilom Tkachom i u borbi koju neće zaboraviti izgubio rezultatom 15:8. Neće je naime zaboraviti jer mu je u velikoj mjeri predivlji Ukrajinac uspio potrgati el. plastron,  pa je Noi uz gubitak borbe neočekivano došao i trošak za novi el. plastron.

U ukupnom poretku tako su naši ostvarili odlične rezultate i zauzeli slijedeća mjesta:

72. Nikolić Noa

143. Leskovac Janko

145. Špoljar Borna

185. Kunštić Patrik i

189. Dabić Juraj

Odlični rezultati naših kadeta ( 2 ulaska u 256 i jedan ulazak u 128) morali su biti dostojno proslavljeni, a nije bilo boljeg mjesta od “šnicloteke” u Moedlingu. Naravno da nam se pridružio i naš tajni čovjek među sucima.

a nakon svega moralo se otići i do Beča na pripreme za sutrašnje ekipne nastupe i ekipne pripreme za kadetski ECC turnir u Halle,GER , gdje se očekuje barem 2 ulaska, ako ne i 3 u 128 najboljih (ako ih bude toliko na turniru). Bilo bi poželjno da naši natjecatelji prisustvuju pripremnom kampu u Halle-u prije turnira.

Edi Grasnek Floret Kadettenturnier2017 men individual results

Nedjelja je bila rezervirana za ekipne nastupe . Hrvatska ekipa u sastavu Dabić, Leskovac, Nikolić i Špoljar u prvom nastupu za ulazak u 32 najbolje ekipe sastala se sa grčkom ekipom OXIF. U vrlo uzbudljivom nastupu hrvatska ekipa bila je bolja te je pobijedila rezultatom 45:40, te se plasirala među 32 najbolje ekipe. U susretu za ulazak u 16 najboljih ekipa sastali su se sa ekipom Poljske 2, te je izgubila rezultatom 45:37, te je u konačnici zauzela vrlo dobro 25. mjesto u konkurenciji 44 ekipe.

Edi Grasnek Floret Kadettenturnier 2017 men equipes results