13. Alpen-Adria-Jugendturnier – Ana i Janko najbolji u maču !

kac_logo

Danas je u Klagenfurtu održan prvi dan natjecanja u okviru 13. Alpen Adria Jugend turnira. Održana su natjecanja u maču u ženskim i muškim kategorijama do 12 i 14 godina.  Za turnir je prijavljeno 145 natjecatelja iz 6  zemalja (Austria,Italija,Slovačka,Hrvatska,Slovenija i Rumunjska)

IMAG0488

Natjecanja su ujutro počeli mačevaoci u kategoriji do 14 godina, među kojima je od hrvatskih natjecatelja nastupio jedino Toni Mađor Božinović (MK Split) koji je osvojio odlično drugo mjesto u konkurenciji 20 mačevalaca, a u finalu je tijesno izgubio od BRUCKMÜLLER
Fabiana rezultatom 15:13-

IMAG0491

Nakon njih nastupile su djevojke u kategoriji do 14 godina : Ana Galić i Andrea Vukojević (obje MK Split) i Maja Majdandžić (HAMK Mladost). U finalu su se susrele  Ana i Maja, a pobijedila je Ana rezultatom 15:11. Ukupno je nastupilo 18 natjecateljki.

IMAG0503

Nakon završetka natjecanja do 14 godina , održana su natjecanja do 12 godina i prvi su počeli dečki., kojih je u kategoriji do 12 godina nastupilo 17. Pobjednik je bio Janko Leskovac (Zagrebačka škola mačevanja) koji nije izgubio niti jednu borbu u 2 kola, a u finalu se susreo s Leom Zölßom (Graz), kojeg je pobijedio 10:7.

IMG_0647

Od hrvatskin natjecatelja nastupili su još: Dabić Juraj, Filipčić Roko i Košćina Patrik (svi MK Lokomotiva) , kao i Šimunković Luka i Marko (oba HAMK Mladost). U konačnom plasmanu Luka je bio izvrstan peti, a Marko osmi. Juraj je bio jedanesti, Patrik četrnaesti, a Roko šesnaesti.

IMG_0644

I u zadnjem natjecanju, djevojaka do 12 godina, nastupile su: Ana Galić (MK Split),  Kalić Nina (MK Špada), te Marjančić Jana i Ravančić Pavla (obje MK Lokomotiva). U finalu se opet našla Ana Galić i opet je uspješno mačevala , te je pobijedila Zerlauth Anu Leu (Aut) 10:4 i time osvojila opet prvo mjesto.

IMAG0514

Kalić Nina zauzela je dvanesto mjesto, Jana je bila trinaesta, a Pavla sedamnaesta.

na turniru smo primijetili i neke nove trenere, bez licence za rad u Austriji:

IMAG0490

kao i neke koji se pripremaju za trenerski i sudački poziv:

IMAG0505

Na turniru su naravno sudili i hrvatski suci:

IMAG0500

a klinci su se dobro zabavili,

IMAG0508

a neki se niti do kraja turnira nisu razbudili:

IMAG0496

Rezultati 1. dana 13. Alpen Adria Jugend turnira – mač

Sutra- drugi dan – floret