13. Alpen-Adria-Jugendturnier – Drugi dan – Janko najbolji i u floretu

kac_logo

Danas je održan drugi dan 13. Alpen Adria Jugend turnira u Klagenfurtu – natjecanja u floretu u muškoj i ženskoj konkurenciji do 12 i 14 godina.

Prvi su rano ujutro krenuli dječaci do 14 godina, a od hrvatskih natjecatelja nastupio je samo Borna Špoljar (Zagrebačka škola mačevanja) koji je osvojio izvrsno treće mjesto u konkurenciji 20 natjecatelja iz Austrije, Italije i Moldavije. Za ulazak u finale izgubio je od Mikai Tanse (MOL) rezultatom 10:1, nakon što je zadobio vrlo neugodan udarac floretom u ruku, nakon kojeg nije mogao nastaviti natjecanje.

IMAG0533

Nakon dječaka natjecanja su održana i u ženskoj konkurenciji do 14 godina, gdje nažalost nije bilo naših natjecateljica.

Zatim su krenuli dječaci do 12 godina. Nastupili su natjecatelji iz Austrije, Rumunjske, Moldavije i Hrvatske.Nakon dva kruga natjecanja najbolji je bio Janko Leskovac (Zagrebačka škola mačevanja), bez izgubljene borbe. U finalu se susreo sa Pevel Gabrielom (CSCB, Rumunjska) i dobio borbu rezultatom 10:1 i time je nakon jučerašnje pobjede u maču do 12 godina  osvojio turnir i u floretu do 12 godina. Od hrvatskih natjecatelja nastupili su još Dabić Juraj i Filipčić Roko (oba MK Lokomotiva) , te Pleše Jakov (Zagrebačka škola mačevanja).

Roko je na kraju zauzeo 21., Jakov 22, a Juraj 23. mjesto.

IMG_0657

Dvodnevni turnir zaključile su djevojčice natjecanjem u floretu do 12 godina, a najbolja u konkurenciji  jedanaest natjecaljki iz Austrije,Rumunjske,Moldavije i Poljske  je bila Dorja Blažić (MK Dinamo) koja j u finalu pobijedila Amaliu Dumitru (CSCB,ROU) rezultatom 10:1.  Na natjecanju je nastupila i Lara Špoljar (Zagrebačka škola mačevanja) koja je na kraju osvojila peto mjesto.

IMAG0549

Na turniru se pojavio i odbjegli trener Zagrebačke škole natjecanja:

IMAG0522

koji nije uspio uvjeriti sve natjecatelje da su se došli boriti, a ne odmarati…

IMAG0540

ali nakon završetka natjecanja, na kraju su svi bili dobre volje…

IMG_0665

Rezultati 13.Alpen Adria Jugend turnira – floret