XI. Trofej Novog Sada

MKNS-grb

U Novom Sadu je 09 i 10.05. održan XI. Trofej Novog Sada.  Uz natjecatelje iz Srbije, nastupili su brojni natjecatelji iz drugih zemalja: Hrvatske,Mađarske , Rusije,Grčke i Makedonije

Iz Hrvatske nastupili su natjecatelji zagrebačkih (MK Rapir,MK Lokomotiva,MK Dinamo,MK ZŠM i MK VMD) klubova, MK Karlovac i MK Dmitar Zvonimir iz Osijeka i postigli odlične rezultate u jakoj konkurenciji 250 natjecatelja, koji su imali ukupno 309 nastupa, čime je ovaj turnir dobio titulu najvećeg do sada održanog turnira u Srbiji.

IMG_0675

Natjecanja su održana u svim oružjima (floret,mač, sablja) i u svim kategorijama osim juniorske. Prvi dan održana su natjecanja u 23 discipline u mlađim dobnim skupinama , a u nedjelju je održano natjecanje u kategoriji seniora.

IMG_0688

Rezultati XI Trofeja Novog Sada

U najmlađoj kategoriji – ženski mač C – nastupile su natjecateljice iz MK VMD i osvojile treće i šesto mjesto.

U kategoriji ženski floret do 12 godina najbolja je bila Lara Fabac (MK Karlovac) , dok je Dorja Blažić (MK Dinamo) podijelila treće mjesto. Nastupile su još Lara Špoljar (MK ZŠM) i Tia Sakač (MK Rapir) koje su zauzele trinaesto (Lara) i petnaesto (Tia) mjesto.

IMG_0728

U kategoriji ženskog floreta do 14 godina nastupile su Lara Fabac, Dorja Blažić,Elena Jakšić I Tia Sakač.  Dorja (MK Dinamo) je zauzela deugo mjesto, Lara i Elena (obje MK Karlovac) su podijelile treće mjesto, a Tia (MK Rapir) je zauzela sedmo mjesto.

IMAG0579

Rezultati ženski floret do 14 godina

U kategoriji ženski mač do 12 godina nastupile su dvije Lare , a bolje se plasira Lara Fabac( MK Karlovac), koja je osvojila drugo mjesto, dok je Lara Špoljar (MK ZŠM) bila peta.

IMG_0723 IMG_0726

Lara Špoljar (MK ZŠM) nastupila je i u kategoriji ženskog mača do 14 godina i osvojila peto mjesto.

IMG_0740

U muškoj konkurenciji u maču do 12 godina najbolji je bio Janko Leskovac (MK ZŠM) koji se u finalu borio sa Vedranom Matoševićem (MK Lokomotiva) i pobijedio 10:8. Nastupio je i Erik Kovačina  (MK Karlovac) koji je bio osmi, a nastupili su i članovi MK VMD koji su osvojili treće i sedmo mjesto. Uz njih nastupio je i Jakov Pleše (MK ZŠM) koji je zauzeo deseto mjesto.

IMG_0709

Rezultati muški mač do 12 godina

Isti uspjeh Janko je ponovio i u floretu do 12 godina gdje se u finalu borio sa Molnar Endre Miklosom (St.George,HUN) i pobijedio rezultatom 10:1. Natupili su  još članovi MK Karlovac – Kovačina Erik i Luka Joha, koji su bili šesti i osmi, kao i Jakov Pleše (MK ZŠM), koji je konačno bio jedanaesti, Članovi MK VMD podijelili su treće mjesto i osvojili i trinaesto mjesto.

IMG_0731

IMG_0677

Rezultati muški floret do 12 godina

U muškom maču do 14 godina nastupili su Borna Špoljar (MK ZŠM) i Vedran Matošević (MK Lokomotiva) koji su na kraju bili deseti i četrnaesti. Uz njih su nastupili i članovi MK Dmitar Zvonimir , Branimir Kovačević i Kraljik Karlo koji su zauzeli dvanaesto, odnosno osamnaesto mjesto. Natupio je i Noa Nikolić (MK ZŠM).

Rezultati muški mač do 14 godina

U kategoriji muškog floreta do 14 godina nastupili su Borna Špoljar i Janko Leskovac (oba MK ZŠM) , kao i članovi MK VMD. U finalnoj borbi Borna je zbog ,po mojem mišljenju izuzetno lošeg suđenja Denisa Bičanića izgubio rezultatom 15:12 , dok je Janko zauzeo treće mjesto. Uz Janka i Vedrana nastupio je i Noa Nikolić  (MK ZŠM) koji je zauzeo sedmo mjesto.

IMG_0737

Rezultati muški floret do 14 godina

U kadetskoj konkurenciji u ženskom floretu nastupila su Anamarija Banjac i Elena Jakšić (obje MK Karlovac) . Anamarija je pobjedom 15:2 u finalu nad Ivom Mitrić (MK Omladinac) osvojila prvo mjesto, dok je Elena ukupno bila treća.

Rezultati ženski floret kadetkinje

U kadetskoj konkurenciji u floretu nastupili su: Antonio Gojak i Anton Mravunac (oba MK Karlovac), te članovi MK VMD. Najbolji rezultat imao je Antonio koji je ukupno bio treći, Anton je podijelio deseto mjesto, a jedan član MK VMD je bio trinaesti, a drugi sedamnaesti.

Rezultati muški floret kadeti

U kadetskoj konkurenciji u maču nastupio je Jakov Šola (MK Split) i član MK VMD. Jakov je na kraju zauzeo sedmo mjesto, a član MK VMD je bio trinaesti.

Rezultati muški mač kadeti

U seniorskoj konkurenciji u floretu nastupili su članovi MK VMD koji su na kraju zauzeli deseto,jedanesto i dvanesto mjesto.

Rezultati floret seniori

U seniorskoj konkurenciji u muškom maču nastupio je samo Jakov Šola (MK Split) koji je na kraju zauzeo deveto mjesto.

Rezultati mač seniori

I na kraju , o odnosu prema mačevanju možda će najviše reći ova slika. Na svim turnirima na kojima smo do sada bili, nikada nisam vidio da sudac sudi bos i u kratkim hlačama. Možda to najbolje govori o poštovanju prema mačevaocima koji su se borili u finalnoj borbi, a ako ne o nesportskom ponašanju, onda se sigurno radi o dobrom odgoju. Predstavnik jednog kluba , koji se pojavljuje u ulozi suca, a predstavlja istovremeno i HMS, tako nešto si naprosto ne smije dozvoliti, ali o tome neka vode brigu oni koji bi se time trebali baviti (što sumnjam).

IMAG0564