XII. Trofej Novog Sada – Janko Leskovac osvojio prvi EFC-U14 turnir

novisad

Proteklog vikenda, u subotu i nedjelju u Novom Sadu je održan XII. Trofej Novog Sada u svim kategorijama i oružjima. Nastupilo je preko 200 natjecatelja iz 9 zemalja (Hrvatska, Srbija, Bugarska, Rumunjska, Finska, Madžarska, Makedonija, Ukrajina, Grčka).

IMAG0430

Od hrvatskih natjecatelja nastupili su članovi Zagrebačke škole mačevanja Lara i Borna Špoljar (floret) i Janko Leskovac  (mač i floret).

Kako su se natjecanja u floretu i maču do 14 godina odvijala u okviru EFC-U14 natjecanja tako je nastupio veliki broj natjecatelja iz okolnih zemalja, te je  u kategoriji muškog floreta U-14 , gdje su nastupili Borna i Janko nastupilo 27 natjecatelja. Da je bilo malo sreće opet smo mogli imati hrvatsko finale, no međutim Borna Špoljar je u polufinalu izgubio od Bugarina Slavcheva ( i time osvojio treće mjesto), koji se u finalu našao s Jankom Leskovcem , te kojeg je Janko u neizvjesnoj borbi pobijedio 15:13 i time osvojio prvi EFC-U14 turnir i istovremeno obranio titulu prošlogodišnjeg pobjednika. Interesantno je napomenuti da je Slavchev idući dan pobijedio u kadetskoj kategoriji floreta.

IMAG0443

Lara Špoljar nastupila je u kategoriji ženskog floreta do 12 godina i za ulazak u finale izgubila je od Rumunjke Vasile , koja je kasnije i pobijedila na turniru.

lara

Drugog dana turnira Janko Leskovac je nastupio u kategoriji mača do 14 godina i floreta u kadetskoj kategoriji i osvojio je 11. mjesto u obje kategorije.

Posebno treba istaknuti već legendarnog mačevaoca Aleksandra Anastasova iz Makedonije koji je i opet pobijedio u kategoriji veterana.

Više slika i rezultati XII.  Trofeja Novog Sada