Disciplinska odluka HOO DK3/21 – KRIVI SU !

U lijepo, malo maglovito jutro, zaprimili smo prvostepeno rješenje Disciplinske komisije Hrvatskog olimpijskog odbora doneseno 02.rujna 2021 pod poslovnim brojem 03/21-DK u postupku protiv Hrvatskog mačevalačkog saveza, Marka Kallaya i Antonia Trcina, a zbog neprovođenja odluke Vijeća sportske arbitraže VSA 5/21.

I kaže:

Hrvatski mačevalački savez i Marko Kallay krivi su zbog neprovođenja iste odluke, pa se predlaže donijeti i odgovarajuće mjere.

Za Hrvatski mačevalački savez:

  1. Izricanje javne opomene uz objavu na web stranici HOO u trajanju od 60 dana
  2. Umanjenje iznosa financijskih prava iz “Programa javnih potreba sporta državne razine i financijskog plana HOO za 2022.” donesenog od strane Hrvatskog olimpijskog odbora i to u iznosu od 50% (pedeset posto), na način da će se sankcija prvenstveno odnositi na umanjenje naknade za administrativne poslove, materijalne troškove i troškove odlazaka na sjednice.

Za Marka Kallaya:

  1. Izricanje javne opomene uz objavu na web stranici HOO u trajanju od 60 dana

O navedenim mjerama odlučiti će Vijeće HOO i Skupština HOO, a u što nema nikakve sumnje.

Da li je trebalo doći do ovoga ? Nije. Jer da je IO HMS-a imalo promislio i nije slijepo slijedio krive naputke u ovom predmetu, do ovoga sigurno ne bi došlo.

I što dalje ? HMS mora izvršiti odluke po rješenju VSA 5/21, jer ukoliko ih ne provede niti sada postoji velika šansa da dođe do potpune obustave financiranja HMS-a iz sredstava HOO, a onda će situacija biti malo kompleksnija, jer će dovesti do novog disciplinskog postupka u kojem će odgovorna osoba biti sadašnji “predsjednik” Antonio Trcin, koji je kao predsjednik dužan osigurati provođenje navedene odluke.

A koje bi mogle biti slijedeće posljedice ukoliko HMS ne provede odluku VSA ?

  1. Potpuno uskraćivanje financiranja
  2. Isključenje Hrvatskog mačevalačkog saveza iz HOO.

Dakle , “predsjedniče” i članovi IO , dobro razmislite da li je zaista potrebno i dalje tjerati “mak na konac” jer “tko se mača lača od mača i pogine”, a u MK Mušketiri “MOŽEMO” osigurati zaštitu svojih članova od ovakvih diskriminacija.

Kompletno rješenje Disciplinske komisije HOO